Aan rue tatin & Tarte tatin

De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis is een bekroond kookboekenschrijfster, kok en eigenaresse van de befaamde kookschool On Rue Tatin in Louviers, Frankrijk. 

Aan rue tatin & Tarte tatin

In de zojuist verschenen heruitgave van haar boeken Aan rue tatin & Tarte tatin (nu in een band) beschrijft ze hoe zij als studente naar Parijs kwam om te studeren aan de befaamde kookschool La Varenne, en hoe ze zich daarna samen met haar man in het avontuur stort: ze gaan een vervallen klooster in een dorpje in Normandie omtoveren in een woonhuis en kookschool.

Niet alleen de restauratie van het pand vergt de nodige moeite, ook de plaatselijke bevolking, waaronder een groepje krakers en een humeurige pastoor, werkt niet echt mee. Susan probeert hen voor zich te winnen met haar overheerlijke zelfgebakken lekkernijen. Langzaam ontdooien de buurtgenoten en accepteren ze de nieuwe bewoners. Susan geniet volop van het Franse leven, met name van de levendige dorpsmarkt. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten.

In haar culinaire memoires Aan rue tatin & Tarte tatin beschrijft Susan levendig hoe ze haar kookschool opricht en met vallen en opstaan haar weg vindt in een nieuw land. Dit hartverwarmende verhaal over het dagelijkse leven in een prachtig stukje Frankrijk is aangevuld met eenvoudig te bereiden recepten. Het is een heerlijk boek om te lezen als voorbereiding op je vakantie in Frankrijk.

Smakelijk dist Susan de ene anekdote na de andere op en tussendoor geeft ze recepten die alleen al bij lezing het water in de mond doen lopen. Snel naar de markt bij jou in de buurt om pure, eerlijke en seizoensgebonden producten te kopen en de beschreven recepten uit te proberen, zoals Gegrilde sardines met rozemarijn, Eendenborst met cider, Pompoenen gevuld met prei of natuurlijk de perfecte Tarte tatin.

Susan Herrmann Loomis, Aan rue tatin & Tarte tatin, ISBN 978 9492086358, 600 pagina’s, 19,95 euro. www.uitgeverijorlando.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *