Archief agenda

ACTIVITEITEN IN DE WINKEL:

SCHRIJFCAFE INKT EN VEER

Vrijdag 9 oktober schrijfcafe Inkt en Veer tussen 10:00 en 12:00 uur. Aanmelden bij Vera via inktenveer@gmail.com. Elke 2e vrijdag van de maand.

———————————

KINDERKOOKWORKSHOPS

Kinderkookworkshop van Smaaksoldaatjes

vrijdag 9 oktober en vrijdag 30 oktober

KINDERKOOKWORKSHOPS van 16:00 tot 18:00 uur, georganiseerd door Bas van Smaaksoldaatjes

We starten om 16 uur en zijn rond 18 uur klaar. De kookworkshop kost € 19,50 per kind, dit is inclusief drinken, verse ingrediënten, materiaalgebruik en professionele begeleiding. Het kinderkookboek kun je voor 5 euro aanschaffen, en een paar extra recepten van Smaaksoldaatjes krijgen de kinderen cadeau.

Per kinderkookworkshop is er plaats voor maximaal 8 kinderen, vol = vol.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan info@smaaksoldaatjes.nl of via Bas, tel. 06-24183461.

Datum             Thema
9 oktober             thema Kinderboekenweek
30 oktober           sushi
20 november       thema Sinterklaas

——————————————————————–

BOEKPRESENTATIE MARITA VAN DER VYVER – KOUD OPGEDIEND

Donderdag 24 september om 17:00 – 18:00 boekpresentatie van de roman Koud opgediend van Marita van der Vyver (Uitgeverij Orlando). Het eerste exemplaar wordt overhandigd door schrijfster en culinair journaliste (oa Het Parool) Eva Posthuma de Boer. Graag aanmelden via info@boekalicious.nl

De Zuid-Afrikaanse Marita van der Vyver schreef eerder de romans Vergenoeg en Stiltetijd, en twee kookboeken over de Provence.

Marita van der Vyver Koud opgediend

Marita van der Vyver

———————————————————————

MAANDAG 5 oktober De Schonen uit Oost: met elkaar plastic prikken

Om 9 uur verzamelen bij Boekalicious, en dan op pad om plastic zwerfafval in de buurt op te ruimen. Na afloop plastic inleveren bij Boekalicious en een kop koffie drinken en bijkletsen. Elke eerste maandag van de maand met elkaar plastic prikken. Zie ook De Schonen van Oost op Facebook.

———————————————————-

OPEN COFFEE WATERGRAAFSMEER  Elke eerste dinsdagochtend van de maand Open Coffee Watergraafsmeer Ontmoet andere zzp-ers en ondernemers uit de buurt tijdens een kop koffie of thee tijdens een informele netwerkbijeenkomst tussen 9:00 en 11:00 uur. Aanmelden niet nodig. Meer info Open Coffee Watergraafsmeer. De volgende bijeenkomst is dinsdag 6 oktober.

We beginnen dit keer met een speciale ontbijtbijeenkomst van 9 tot kwart voor 10:  een croissant met jam of kaas, een bio-eitje, verse jus en koffie of thee voor 15 euro, waarvan de helft van de opbrengst naar Stichting Microkrediet voor Moeders gaat.

———————————————————-

Dinsdag 6 oktober leesclubvond in gesprek met schrijfster Eva Posthuma de Boer over haar roman Ica

Leesclubbijeenkomsten: #LeesVrouwen2015 (ism Linnaeus Boekhandel) Een avond per maand bespreken we een roman van een toonaangevende schrijfster. De avonden worden gepresenteerd door diverse specialisten, zoals uitgevers, literatuurwetenschappers en journalisten. De avond begint om 20:00 uur en is ca. 22:30 uur afgelopen. Entree 10 euro inclusief een kop thee of koffie en lekkers. Iedereen  is welkom. Graag aanmelden via info@boekalicious.nl.

Volgende leesclubavonden: 6 oktober, 10 november en 8 december. Eerder bespraken we boeken van onder andere Jane Austen, Sarah Waters en Siri Hustvedt, Virginia Woolf, onder het motto: #leesvrouwen2015

Dinsdag 6 oktober leesclubavond: in aanwezigheid van schrijfster Eva Posthuma de Boer bespreken we haar roman Ica. Graag aanmelden via info@boekalicious.nl

Ica Eva Postuma de Boernail

Eva Postuma de Boer


—————————–

Woensdag 7 oktober 17:00 – 19:00 uur boekpresentatie Marianne Meijerink – Het buurtsuperkookboek (herziene editie). Het eerste exemplaar wordt overhandigd door Aaf Brandt Corstius (ism met Uitgeverij Orlando).

Buurtsuperkookboek

Marianne Meijerink

—————————–

DONDERDAG 8 OKTOBER FUNDRAISING DINER MICROKREDIET VOOR MOEDERS ihkv oktober Kookmaand

De maand oktober is voor de vrijwilligersorganisatie Microkrediet voor Moeders de Kookmaand, een grote jaarlijkse actie om geld in te zamelen om aan vrouwen in Azië leningen te verschaffen zodat zij hun eigen duurzame onderneming kunnen starten.

Boekalicious doet mee met de KOOKMAAND door lunchbonnen ter beschikking te stellen voor de veiling en door de opbrengst van het broodje van de maand te doneren.

Daarnaast organiseren we een Microkrediet voor Moeders FUNDRAISING DINER op donderdag 8 oktober, ism Hinke in de Keuken.

Aanvang 19:00 uur, 4 gangen diner. NOTEER DE DATUM ALVAST IN JE AGENDA. En je kunt je al opgeven via info@boekalicious.nl

Fundraising dinner voor Microkrediet voor Moeders Menu:

Aperitief
Bubbels met Japanse kersenbloesem

Voorgerecht: Antipasti
(crostini met confit de feta, pate met calvados, rillette van makreel)

Hoofdgerecht:
Gemarineerde kip met pruimen en knoflook uit de oven
Tabouleh met gegrilde groenten

Nagerecht
Semi freddo van chocolade met gemarineerde zuidvruchten
en een florentine van sesam

Inclusief 2 glazen wijn en een kop koffie of thee, toegang minimaal 54 euro maar je mag zeker meer geven: de opbrengst gaat naar de Stichting Microkrediet voor Moeders die vrouwen in Azie kleine leningen geeft waarmee zij een eigen onderneming kunnen starten. Met een lening van 54 euro start één vrouw met het verbouwen van rijst, groenten en fruit.
Graag aanmelden via info@boekalicious.nl
www.microkredietvoormoeders.org

Microkrediet voor moeders

Microkrediet logo

—————————————————————–

DONDERDAG 29 OKTOBER HINKE KOOKT in de keuken van Boekalicious KOOKBOEKDINER 

Aanvang 19:00 uur, 4 gangen diner, info over menu en prijs volgt. Opgeven via info@boekalicious.nl

Hinke in de keuken logo

———————————————————————

7 t/m 15 november KOOKBOEKEN7DAAGSE

Diverse activiteiten, proeverijen, signerende kookboekauteurs, info volgt.

Kookboeken

Kookboek van het Jaaror_LR_a16a3b13d9

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

ARCHIEF ACTIVITEITEN ARCHIEF ARCHIEF

——————————————————————–

BOEKPRESENTATIE MARITA VAN DER VYVER – KOUD OPGEDIEND

Donderdag 24 september om 17:00 – 18:00 boekpresentatie van de roman Koud opgediend van Marita van der Vyver (Uitgeverij Orlando). Het eerste exemplaar wordt overhandigd door schrijfster en culinair journaliste (oa Het Parool) Eva Posthuma de Boer. Graag aanmelden via info@boekalicious.nl

De Zuid-Afrikaanse Marita van der Vyver schreef eerder de romans Vergenoeg en Stiltetijd, en twee kookboeken over de Provence.

Marita van der Vyver Koud opgediend

Marita van der Vyver

———————————————————————

THRILLERDINER

Het menu van het thrillerdiner:

Vooraf: bruschetta’s met caponata, zalmcarpaccio en dillemayonaise, polpette di tonno, en ansjovismayonaise. Hoofd: Kip met pruimen, aardappelgratin en een Provencaalse tian. Nagerecht: Tiramisu

Prijs 29,95 euro. Svp aanmelden via info@boekalicious.nl.

Inge-Ipenburg-Het-gerechtvdi9789400502840

 

Abdelkader en Saida Benali

Zondag 7 juni 2015 CASA BENALI MAROKKAANSE KOOKWORKSHOP 

Op zondag 9 juni verzorgen Saida en Abdelkader Benali een Marokkaanse kookworkshop nav hun kookboek Casa Benali. Start om 15:00 uur, we koken in groepjes diverse Marokkaanse gerechten en om ca. 18:00 gaan we aan tafel. Kosten inclusief glas thee of kop koffie en glas wijn/bier/fris bij het eten 65 euro. Nadere info over het menu volgt. Aanmelden via info@boekalicious.nl.


dinsdag juni 2015 leesclubvond Toni Morrison en haar roman Beminde.

9789085425359_frontLITERAIRE LUNCH Dinsdag 12 mei, van 13:00 tot 15:00 uurkosten 15,00 euro

In haar boek ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’ maakt literair journalist Kathy Mathys een zintuiglijke en intieme reis door de wereld van de smaak. De reis verloopt via tussenstappen in de wetenschap, de psychologie, de kunst en de literatuur. Smaak is een hoogst persoonlijk boek met veel voorbeelden uit eigen leven.
Tijdens een literaire lunch vertelt Kathy Mathys over haar boek en leest ze enkele fragmenten. Ondertussen kun je genieten van een door Boekalicious samengestelde lunch. Na afloop is er tijd voor vragen en kun je het boek kopen en laten signeren.
De lunch bestaat uit een kom linzensoep, een groene salade, belegde desemboterhammen met kaas en gegrilde groenten, een glas verse jus d’orange en een kopje koffie of thee.
Graag aanmelden via: info@boekalicious.nl
(Deze literaire lunch is een samenwerking tussen Uitgeverij De Bezige Bij, de Linnaeus Boekhandel en Boekalicious)Susan Aretz SmulpaapjeSmulpaapje wat eten we vandaagWoensdag 27 mei 2015 : Lezing Susan Aretz (Smulpaapje) over haar boek ‘Wat eten we vandaag?’ van 15:00 tot 16:00 uur.

Eén keer per week boodschappen doen, minder eten verspillen en elke avond snel aan tafel.
‘Wat eten we vandaag?’ is een perfect hulpmiddel voor drukke ouders: het biedt ideeën voor elke dag en voor elk seizoen, samengebracht in overzichtelijke, volledig verzorgde weekmenu’s met uitgewerkte boodschappenlijstjes voor optimaal gemak. Daarnaast nog lekkere ontbijtjes, tussendoortjes en toetjes, ook samen met je kinderen te maken.
Susan Aretz geeft de beste tips voor gevarieerd, seizoensgebonden, budgetvriendelijk, makkelijk, snel maar vooral lekker eten voor het hele gezin, met kinderen van alle leeftijden, verdeeld over 16 weekmenu’s. In Wat eten we vandaag? vind je ruim 100 toegankelijke recepten. Voor iedereen te maken en voor elke smaak wat wils.
Susan Aretz is oprichter van Smulpaapje.nl, een online platform over kinderen en (uit)eten. Daarnaast is Susan de vaste foodblogger van Vrouw.nl van de Telegraaf en zelf moeder.
Bij Boekalicious vertelt zij over Smulpaapje, haar boek en geeft ze tips over eten met kleine kinderen. En natuurlijk proeven we van de hapjes uit haar boek!WORKSHOP LEVENSVERHALEN 
Wil jij ook het verhaal van je vader, moeder, bijzondere tante of levenslustige opa eens goed opschrijven? Heb je een vriend of vriendin wiens levensverhaal verteld moet worden of verdient je eigen verleden creatieve aandacht? Na het volgen van deze workshop staat het op papier! Wat? Schrijfopdrachten, interviewtechnieken, de tien gouden schrijfregels, verhaalopbouw en voortgang Wanneer? Woensdag 25 maart, 8 april, 22 april, 13 mei en 27 mei van 20.00 tot 22.00 uur Kosten? 190 euro voor 5 lessen Geïnteresseerd? catelijne.elzes@gmail.com

Catelijne Elzes is neerlandicus, schrijver en journalist. Momenteel werkt ze onder andere voor het tijdschrift Flow, PsychologieMagazine en Plus. Meer informatie vind je op catelijne-elzes.nl

21 september 2014: Literaire avond met de Zuid-Afrikaanse schrijfster MARITA VAN DER VYVER, over haar romans Vergenoeg en Stiltetijd, en haar kookboeken over de Provence, in het kader van de Week van de Afrikaanse Roman en ism Hebban.nl/leesclubs. Aanmelden svp in de winkel of via info@boekalicious.nl

9 en 10 oktober: Kinderboekenweek met Linnaeus op locatie bij Boekalicious en Smaaksoldaatjes!

Tijdens de Kinderboekenweek geeft Smaaksoldaatjes bij Boekalicious twee kookworkshops aan kinderen van 6 t/m 13 jaar. De kinderen bereiden lekkere en gezonde gerechten waarvan ze ‘s avonds hun ouders kunnen laten proeven. De basis voor deze gerechten is terug te vinden in een kinderkookboek, dat de kinderen mee naar huis krijgen. Mini-chefs van 6 t/m 9 jaar maken op donderdag 9 oktober 2014 verse lasagne en een frisse salade. De kleine koks van 10 t/m 13 jaar maken op vrijdag 10 oktober 2014 zelfgemaakte Mexicaanse tortilla’s met saus en een lekker garnituur. We starten om 16 uur en zijn rond 18 uur klaar. De kookworkshop kost € 25,00 per kind, dit is inclusief drinken, verse ingrediënten, materiaalgebruik en professionele begeleiding. Het kinderkookboek en een paar extra recepten van Smaaksoldaatjes krijgen de kinderen cadeau. Per kinderkookworkshop is er plaats voor maximaal 8 kinderen, vol = vol. Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan info@smaaksoldaatjes.nl of via 06-24183461

Dinsdagavond 4 en 18 november: 20:00 – 22:30 u wijncursus door vinoloog Ingrid Caris

Wil je graag meer van weten over wijn, zonder er ingewikkeld over te doen? En wil je in het bezit komen van het officieel erkende diploma Wijnvignet? Dan is deze cursus van 2 avonden GENIETEN VAN WIJN echt wat voor jou! Deze basiscursus is gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je gaat veel proeven en vergelijken en je krijgt ook uitleg over wijn. Je merkt al snel dat hoe meer je weet over wijn, hoe meer je ervan kunt genieten. En het wordt een stuk gemakkelijker om in een winkel of restaurant een wijn uit te kiezen die je lekker vindt.

In een ongedwongen sfeer leer je onder andere een aantal veel voorkomende druivenrassen kennen, de basissmaken van wijn (bijv. droog, zoet, fruitig, kruidig) onderscheiden en benoemen, hoe wijn gemaakt wordt, de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden kennen, en een aantal praktische serveertips.

De cursus duurt 2 avonden en wordt op de laatste avond afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen ontvang je direct je diploma Wijnvignet (SWEN-Basis), uitgegeven door de Wijnacademie.

De prijs is 125,- euro en dit is inclusief cursusmateriaal, examen en Wijnvignet, welkomstkoffie, wijnen, worst en kaas.

Deze basiscursus wordt gegeven door Ingrid Caris, Register Vinoloog. Ze heeft een passie voor wijn en draagt haar kennis en enthousiasme graag over aan anderen. Voor meer informatie bel je met Ingrid Caris:  i.caris@hotmail.com

17 november Leesclubavond 20:00 uur Siri Hustvedt – De vlammende wereld, ism de Linnaeus Boekhandel, olv Ingrid Meurs, ex-uitgever Artemis & Co. Entree 5 euro. Meld je svp aan via info@boekalicious.nl

Over De vlammende wereld: New York, de jaren negentig van de twintigste eeuw. De miskende kunstenares Harriet Burden neemt wraak op de kunstkritiek door haar nieuwste werken onder de naam van drie jongemannen te exposeren. Met haar undercoverproject daagt ze de hypocriete kunstcritici uit zich te laten kennen. Als een van de uitverkoren kunstenaars, door Harriet `maskers genoemd, besluit zelf met de eer te gaan strijken, dreigt haar plan te mislukken en ziet ze haar wereld ineenstorten. De vlammende wereld is een intellectuele detective, opgebouwd uit een verzameling documenten over Harriet Burden. Via dagboekfragmenten, knipsels, interviews en kattebelletjes komt het hoofdpersonage tot leven en wordt de lezer aangemoedigd zelf een beeld van haar te vormen. Het resultaat is een intrigerende en spannende roman en een intiem portret van een kunstzinnige feministe.

15 – 22 november: Kookboeken7daagse met diverse activiteiten in de winkel, zoals bijvoorbeeld elke dag een andere soep uit het boek Soep bij Janneke thuis van Janneke Philippi of een andere taart ui Home Baked van Yvette van Boven.

Op vrijdag 21 november van 14:00 – 15:00 uur is Carina Noordervliet (Zondigen tot je een ons weegt) in de winkel, op zaterdag 22 november Karin Luiten (Koken met Karin zonder pakjes en zakjes)

17 november Leesclubavond 20:00 uur Siri Hustvedt – De vlammende wereld, ism de Linnaeus Boekhandel, olv Ingrid Meurs, ex-uitgever Artemis & Co. Entree 5 euro. Meld je svp aan via info@boekalicious.nl

Over De vlammende wereld: New York, de jaren negentig van de twintigste eeuw. De miskende kunstenares Harriet Burden neemt wraak op de kunstkritiek door haar nieuwste werken onder de naam van drie jongemannen te exposeren. Met haar undercoverproject daagt ze de hypocriete kunstcritici uit zich te laten kennen. Als een van de uitverkoren kunstenaars, door Harriet `maskers genoemd, besluit zelf met de eer te gaan strijken, dreigt haar plan te mislukken en ziet ze haar wereld ineenstorten. De vlammende wereld is een intellectuele detective, opgebouwd uit een verzameling documenten over Harriet Burden. Via dagboekfragmenten, knipsels, interviews en kattebelletjes komt het hoofdpersonage tot leven en wordt de lezer aangemoedigd zelf een beeld van haar te vormen. Het resultaat is een intrigerende en spannende roman en een intiem portret van een kunstzinnige feministe.

zondag 23 november van 12:00 – 15:00 Mexicaanse workshop van de Tortilla Factory. We bereiden samen authentieke guacomole en pico de gallo en drinken daarbij een aqua loco. Als hoofdgerecht maken we pastel azteca (met kip of vegetarisch) en we sluiten af met een flan en hete Mexicaanse chocolademelk. Prijs 50 euro. Svp aanmelden via info@boekalicious.nl

dinsdagavond 25 november 18:00 uur Kookboekdiner Plenty More Ottolenghi (ism Linnaeus Boekhandel) Jacqueline en Marcella Bolweg van The Foodie’s Wardrobe koken een 3-gangen vegetarisch menu voor u uit  Plenty More, de opvolger van de immens populaire bestseller Plenty: een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten. Om 18:00 uur beginnen we de avond met welkomstdrankje, vervolgens schuiven we aan aan een lange feestelijk gedekte tafel, waar u een heerlijk vegetarisch 3-gangen menu krijgt geserveerd. Om ca. 21:00 uur is de avond afgelopen. Prijs: € 34,95 inclusief welkomstdrankje (exclusief wijn/fris/koffie/thee). Svp aanmelden via info@boekalicious.nl

Woensdag 26 november en woensdag 3 december: kinderworkshop speculaas en pepernoten bakken van 16:00 tot 18:00 uur door Elsbeth Louis van Het snelle taartenboek

11 en 12 december Kinderkookworkshops

Bas van Smaaksoldaatjes geeft bij Boekalicious vier kookworkshops aan kinderen van 6 t/m 13 jaar. De kinderen bereiden lekkere en gezonde gerechten waarvan ze ‘s avonds thuis hun ouders kunnen laten proeven. Alles wordt zelf gemaakt, pakjes en zakjes komen er niet aan te pas!

Datum Groep Thema Wat gaan we maken?
woe. 19 november 6-10 jr. Mexico Tortilla-wraps met verse quacamole en een lekkere vulling
don. 20 november 10-13 jr. Italië Verse spaghetti met gehaktballetjes en een frisse salade
don. 11 december 6-10 jr. kerst 5 culinaire kerstamuses, zoals een zalmblini en geitenkaaslolly
vrij. 12 december 10-13 jr. kerst 5 culinaire kerstamuses, zoals een mozarellaspiesje en wildrolletje

Alle kookworkshops starten om 16 uur en zijn rond 18 uur klaar. De kookworkshop kost € 27,50 per kind, dit is inclusief drinken, verse ingrediënten, materiaalgebruik, professionele begeleiding en een 240 pagina’s tellend geillustreerd kinderkookboek. Is de mini-chef al eens eerder geweest, dan krijgt hij of zij  € 2,50 korting. Een paar extra recepten van Smaaksoldaatjes krijgen ze cadeau! Per kinderkookworkshop is er plaats voor 6 tot maximaal 8 kinderen, vol = vol. Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan info@smaaksoldaatjes.nl of via 06-24183461.

Maandagavond 8 december 19:00 – 22:30 uur Casa Benali VOL!

Abdelkader Benali en Saida Nadi-Benali koken uit hun Marrokkaanse kookboek Casa Benali en schuiven aan tafel aan. Er is plek voor maximaal 16 personen. Drie gangen menu voor 27,50 (exclusief drank). Menu: Bissara, Couscous met 7 groenten, Gebraden kip met groene olijven, Rodebietensalade, Muntthee met basbousa. Aanmelden via info@boekalicious.nl.

Casa Benali

Abdelkader en Saida Benali

Onno Kleyn

Zondagavond 14 december: ‘Pauline’ met Volkskrantwijnschrijver Onno Kleyn bij Boekalicious

Speciaal voor de ware wijnliefhebbers organiseert Boekalicious op zondagavond 14 december een ‘pauline’ met wijnschrijver Onno Kleyn. Maar wat is een pauline? Iedereen brengt één (tevoren aangekondigde) fles wijn mee. Dat kan je mooiste zijn, een heel afwijkende, een oude of juist een verse vondst van om de hoek.

De fles gaat open, iedereen proeft. Onno Kleyn becommentarieert de wijn, plaatst hem in een context en vertelt verhalen, puttend uit zijn indrukwekkende historische, culinaire en vineuze kennis. Maar de deelnemers doen uiteraard ook mee! Vandaar dat er slechts heel beperkt plek is: maximaal 12 personen.

Zondagavond 14 december, inloop om 19:30 met koffie. We beginnen met wijnen proeven om 20:00 uur en ronden af om 22:30 uur. De kosten van de avond bedragen 50 euro; de avond gaat door bij een minimum aantal van 8 deelnemers. Aanmelden graag bij JacquelineSmit@boekalicious.nl. Vertel dan ook welke fles je mee gaat brengen. Zie ook www.onnokleyn.nl

Op dinsdag 13 januari om 20:00 uur leesclubavond Jane Austen, met als gastspreker Karin Quint van De Jane Austen reisgids. Ook bespreken we haar beroemdste roman Pride and Prejudic

yvette-boven-home-325728_eVrijdag 20 februari Kookboekdiner Yvette van Boven In februari koken Hinke en ik een 3-gangen diner uit Home made winter van Yvette van Boven. Om 19:00 uur beginnen we de avond met een welkomstdrankje, vervolgens schuiven we aan aan een lange feestelijk gedekte tafel, waar u een heerlijk 3-gangen menu krijgt geserveerd. Om ca. 22:30 uur is de avond afgelopen. Prijs: € 34,95 inclusief welkomstdrankje (exclusief wijn/fris/koffie/thee). Het menu (ovb) Salade chevre chaud met boudin noir (p.38), Pulled pork (p.146), Stampot bataat, pastinaak en groene kool (p.168) en het dessert is nog een verrassing…

Svp aanmelden via info@boekalicious.nl

Wijn

3 en 17 MAART WIJNCURSUS door vinoloog Ingrid Caris Wil je graag meer van weten over wijn, zonder er ingewikkeld over te doen? En wil je in het bezit komen van het officieel erkende diploma Wijnvignet? Dan is deze cursus van 2 avonden GENIETEN VAN WIJN echt wat voor jou! Deze basiscursus is gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je gaat veel proeven en vergelijken en je krijgt ook uitleg over wijn. In een ongedwongen sfeer leer je onder andere een aantal veel voorkomende druivenrassen kennen, de basissmaken van wijn (bijv. droog, zoet, fruitig, kruidig) onderscheiden en benoemen, hoe wijn gemaakt wordt, de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden kennen, en een aantal praktische serveertips.

De cursus duurt 2 avonden van 20:00 tot 22:30 uur en wordt op de laatste avond afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen ontvang je direct je diploma Wijnvignet (SWEN-Basis), uitgegeven door de Wijnacademie. De prijs is 125,- euro en dit is inclusief cursusmateriaal, examen en Wijnvignet, welkomstkoffie, wijnen, worst en kaas.

Deze basiscursus wordt gegeven door Ingrid CarisRegister Vinoloog. Ze heeft een passie voor wijn en draagt haar kennis en enthousiasme graag over aan anderen. Voor meer informatie en aanmelden: i.caris@hotmail.com
Abdelkader en Saida BenaliVolgeboekt, maar helaas AFGELAST wegens familieomstandigheden! Nieuwe datum volgt zsm. Zondag 15 februari CASA BENALI MAROKKAANSE KOOKWORKSHOP Op zondag 15 februari verzorgen Saida en Abdelkader Benali een Marokkaanse kookworkshop nav hun kookboek Casa Benali. Start om 15:00 uur, we koken in groepjes diverse Marokkaanse gerechten en om ca. 18:00 gaan we aan tafel. Kosten inclusief glas thee of kop koffie en glas wijn/bier/fris bij het eten 65 euro. Nadere info over het menu volgt, opgeven via info@boekalicious.nl.

Wijn4 maart WIJNPROEVERIJ Bourgogne Thema: Witte en rode wijnen uit de Bourgogne. Georganiseerd door vinologe Ingrid Caris op 4 maart, inloop om 19:30 en beginnen om 20:00 uur. Kosten 55 euro. Voor meer informatie en aanmelden: i.caris@hotmail.com.

Maandag 9 februari en 9 maart Onno Kleyn Vervolgcursus Culinair en wijnschrijven zie http://www.academieculinairschrijven.nl/plenaire-vervolgcursus-2015-amsterdam

Donderdag 23 april koken Hinke en ik een 3 gangen-diner uit Persiana. Om 19:00 uur beginnen we de avond met een welkomstdrankje, vervolgens schuiven we aan aan een lange feestelijk gedekte tafel, waar u een heerlijk 3-gangen menu krijgt geserveerd. Om ca. 22:30 uur is de avond afgelopen. Prijs: € 34,95 inclusief welkomstdrankje (exclusief wijn/fris/koffie/thee). Het menu: mezze vooraf, als hoofdgerecht: Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel en zuurbes; een salade van linzen en quinoa; geroosterde wortel met komijn en geroosterde aardappel met kurkuma. Als dessert een Oosterse Eaton Mess.