Eating Apart Together

In het kookboek Eating Apart Together vind je ruim 40 gerechten waar verstokte vleeseters en fanatieke vegetariërs samen van kunnen genieten.

Eating Apart Together

Twee Nederlandse vriendinnen hebben een wel heel bijzonder kookboek geschreven. Het boek Eating Apart Together bestaat uit recepten voor maaltijden waarvan een vegetariër en een vleeseter gezamenlijk kunnen eten. Eén maaltijd, twee opties: Eating Apart Together!

Niki en Tessel, twee vriendinnen met een gezonde trek en veel plezier in koken, eten graag samen maar willen allebei wat anders. Tessel is vegetariër en Niki niet. Dit bleek een bekend probleem: Wat kook je als een verstokte vleeseter en een fanatieke vegetariër samen willen eten?
Uit dit kookboek blijkt hoe makkelijk het is om een lekkere maaltijd te maken waarbij zowel vleeseters als vegetariërs graag aanschuiven.
De meeste van de ruim veertig recepten vormen een basisgerecht dat vegetarisch is, waaraan op het laatste moment een apart bereid vega- of vleesingrediënt aan toegevoegd wordt.
Eating Apart Together staat boordevol makkelijke en lekkere recepten voor elke dag, voor onder meer stamppotten, salades, rijst- en pastagerechten, allemaal in mét en zonder vlees variant. Supersimpel, supersnel en superlekker.
Bijvoorbeeld een bloemkoolquiche, een gorgonzolarisotto, wraps met mango of een chili con en sin carne.

Het leuke is dat Tessel en Niki het boek helemaal in eigen beheer hebben gemaakt. Ze hebben er vier jaar aan gewerkt en een crowdfundactie opgezet om het financieel allemaal rond te krijgen. Ze verzonnen zelf hun recepten, ze kookten zelf, de styling is gedaan door een familielid en de foto’s zijn door een bevriende fotograaf genomen.Het boek werd gedrukt en uiteindelijk hebben ze aangeklopt bij Uitgeverij Orlando om hun boek ook bij de boekhandels te krijgen. Het resultaat is een overzichtelijk en vrolijk boek, met heldere en kleurrijke foto’s van de vlees- en de vegavariant van de recepten.

Tessel Peijnenburg (1987) en Niki Jongman (1988) hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie in Groningen en zijn sindsdien vriendinnen. Ze hebben een gezonde trek en veel plezier in koken. Ze eten graag samen, maar willen allebei wat anders. In de afgelopen jaren ontwikkelden ze vele recepten die ze met een vega- en vleesvariant bereiden. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie in Groningen. Tessel werkt momenteel als jurist en schaapsherder en Niki als projectmanager in de IT-sector.

Let op: Niki en Tessel zijn as zaterdag tussen 13:30 en 14:00 bij Japie’s Hof om hun boek te signeren!

Tessel Peijnenburg en Niki Jongman, Eating apart together, ISBN 9789492086457, Uitgeverij Orlando

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *