Festivals voor lekkerbekken

De komende maand zijn er in Amsterdam weer allerlei activiteiten waar Eten&Drinken de hoofdrol spelen. Ik zet ze voor je op een rijtje:

9-11 mei: Food Film Festival 
De Westergasfabriek staat drie dagen lang in het het teken van eten en films. Vanzelfsprekend worden de mooiste food films vertoond, en daarnaast zijn er workshops van professionele chefs, is er een ambachtelijke markt, een food pub quiz en lezingen en discussies. Ik ga zelf naar de lezing van Peter Kloske en waag me aan de quiz! Food Film Festival,  van 9 tot 11 mei in de Westergasfabriek, Amsterdam-West. Gratis entree. Tickets voor films, workshops en party’s zijn online te koop. Klik hier voor meer informatie.

FFF-2014-poster

15 – 18 mei: Taste of Amsterdam 
In het Amstelpark vindt vier dagen lang het festival Taste of Amsterdam plaats: een selectie van het puikje van de zalm van de Amsterdamse restaurants biedt zijn signaturen dishes aan. Proef bijvoorbeeld de oesters van Zilt& Zalig, pasta van Fifteen of sushi van The Harbour Club. Toegangskaarten kosten € 9,50 en kun je hier bestellen.

28 mei – 1 juni: De Rollende Keukens 
Mijn favoriet! Een festival met honderd en nog wat busjes, bakfietsen, aanhangers, pipowagens of brandweerwagens die zijn omgebouwd tot mobiele restaurants. Gratis entree, Westergasfabriek terrein, open tussen 13:00 en 23:00 uur, voor meer info, klik hier.

En in juni gaat het festivalseizoen gewoon door:

12 – 15 juni: Het Hoofdgerecht 
The Food Line-up organiseert samen met Ome Ad voor de tweede keer Het Hoofdgerecht op Het Stenen Hoofd in Amsterdam-West. Theater, acts, muziek, kookeilandsjes en foodtrucks op het Stenen-Hoofd. Kaartjes kosten € 5,-.

Het hoofdgerecht

 

19 juni: Bazaar in Club Trouw

Voor de hipsten onder ons: bij Club trouw aan de Wibautstraat vanaf 16:00 een Food Bazaar met workshops en proeverijen.

21 juni Neighbour Food Market op het Krugerplein 

Bekend van de Westergasfabriek, maar nu eenmalig in Amsterdam-Oost. En Boekalicious zal er staan met een stand!

29 juni: Viva Las Vega’s 

Voor vega’s en flexitariërs: van raw chocolate tot vegetarische curry’s tot visloze burgers aan lange tafels. De toegang tot Viva Las Vega’s is gratis, de plek: Amsterdam-Oost, voor de deur van Studio/K op het Timorplein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *