Hoe kook je een taart? van Nina Hillham

Een bitterzoete roman over voedsel, familie en vreemdgaan….

Kookboekenschrijfster Jasmine March leidt een leven als de perfecte bechamelsaus: rijk en bevredigend. Volslank, blakend van geluk en gezondheid, bedenkt ze elke dag weer smaakvolle recepten.

Maar zelfs goede bechamel schift weleens: haar echtgenoot begint een affaire met een van zijn graatmagere studentes; haar dochter Careme hongert zichzelf uit en haar mede-foodies hebben genoeg van haar overdadige maaltijden.

Om het nog erger te maken: haar uitgever dreigt het contract op te zeggen omdat haar recepten teveel calorieën bevatten. En dan is er nog die kwestie van het dode lichaam dat ze op een ochtend op de keukenvloer aantreft.

Iedere andere vrouw zou zijn ingezakt als een soufflé, maar Jasmine stookt het vuur juist hoger op…

Vol met overheerlijke beschrijvingen van Jasmines gerechten –hertenstoofpot met rode-wijnazijn en geplette jeneverbessen, knapperige kippenborst gevuld met geitenkaas en munt – is Nina Killhams debuut een roman om te verslinden.

`Een smakelijke en vermakelijke culi-thriller voor wie van eten en spanning houdt’ HP/De Tijd

`Een heerlijk venijnige komedie’ Tracy Chevalier

Nina KillhamNina Killham is geboren in Washington DC en bracht haar jeugd door in België en Frankrijk. Ze woonde lange tijd in Engeland voordat ze emigreerde naar Australië. Hoe kook je een taart? is haar debuutroman.

 

 

 

Koop dit boek bij bol.com of in de winkel van Boekalicious:

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.