Smokey Goodness wint Kookboek van het Jaar 2016

Kookboek van het jaar 2016Tijdens de Kookboeken 7daagse van 5 tot en met 13 november vond op 10 november de uitreiking plaats van Het Kookboek van het Jaar 2016. De winnaar werd bekendgemaakt voorafgaand aan een feestelijk walking dinner voor genodigden in de Grand Theatre boekhandel in Breda.

Er waren 78 kookboekinzendingen voor deze felbegeerde prijs, die al voor de tiende keer wordt georganiseerd door Fusina Verloop. De jury, die bestond uit Hilary Akers (culinair schrijver, vinologe en kok), Monique Bleeker (Art director Linda.), Danny Jansen (24Kitchen), Joyce Limpens (Boekverkoper bij Dominicanen in Maastricht) en Tal Maes (food fotografe en receptenmaker) had al eerder een short list samengesteld: genomineerd voor de prijs waren Over rot van Meneer Wateetons,  Smokey Goodness van Jord Althuizen, Zuur van Bas Robben, ‘Basisboek India’ van Amandip Uppal, ‘Gone Fishing’ van Mikkel Karlstad en Het nieuwe vegalicious van Alice Hart.

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, werd eerst de winnaar van de Gouden Garde publieksprijs gehuldigd: Bas Robben van Zuur. Bonen! van Joke Boonen won de Youth Food Movement Award voor het meest duurzame kookboek van 2016. Jonneke van Zeeuw van de blog Mooncake.nl won de Foodblogger van het Jaar Award. De grote Kleyn van culinair journalist Onno Kleyn kreeg van de jury een bijzondere eervolle vermelding. En Jonneke van Zeeuw van Mooncake.nl won de Foodblogger van het Jaar Award.

Toen de camera’s van RTL Boulevard draaiden, werd de winnaar van de Kookboek van het Jaar 2016 Award bekendgemaakt: Jord Althuizen van Smokey Goodness mocht de prijs in ontvangst nemen.

http://www.rtllive.nl/item/9651/uitreiking_beste_kookboek_van_het_jaar

Volgens de vakjury heeft Smokey Goodness gewonnen omdat het een ‘lekker vet boek is met ruige recepten en een persoonlijk verhaal. Het bbq-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ Ook vormgever Erik Rikkelman en fotograaf Remko Kraaijeveld kregen voor dit boek een onderscheiding voor beste fotografie en beste vormgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *