Health coaches en diëtistes Janneke en Amande Koeman zijn twee zussen uit Noord-Holland met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. Hun blog foodsisters.nl trekt maandelijks duizenden volgers en hun slanke weekmenu’s verschijnen regelmatig in de Libelle.
Vorig jaar verscheen hun eerste boek: Foodsisters: gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker. Want, de voordelen van minder suiker eten zijn inmiddels wel bekend: gewichtsverlies, meer energie, je smaak verbetert en je gezondheid verbetert. (Wist je dat er in een portie cruesli maar liefst 7 suikerklontjes zitten?)
De meiden houden hun boek zo simpel mogelijk: ze vinden het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet en verdelen de maaltijden over zes eetmomenten per dag, met groente als basis. Ze zijn voorstander van puur en onbewerkt voedsel, maar snappen best dat je af en toe echt geen tijd hebt om zelf pesto te maken.
De recepten zijn dus eenvoudig en echt iets voor doordeweeks, denk rucolastamppot met rauwe ham, gehaktballetjes in tomatensaus of een aardappelpreischotel, en soms gedurfder: zuurkoolstamppot van pastinaakpuree met ananas, een chocolademousse van avocado of een hammuffin met ei en champignon als ontbijt.
Dit boek biedt precies wat het beloofd: veel gezonde, lekkere en makkelijke recepten en daarnaast staan er ook nog twee weekmenu’s in het boek, handig als je nu echt je ongezonde eetgewoontes wilt veranderen en weinig tijd hebt om zelf een gezond en gevarieerd light menu samen te stellen..
Onderstaande gegrilde kipfilet met avocadosalade is alvast heerlijk als lunch:
Salade met avocado en granaatappel
(Recept aangepast voor 2 personen)
1 roze grapefruit
1 rijpe avocado
1 granaatappel (ca 8 eetlepels pitjes)
1 zak rucola
olijfolie
30 pecannoten, in grote stukken gesneden
peper en zout
Kruid de kipfilet met wat peper en zout en gril deze rondom bruin
Schil de grapefruit en snijdt de partjes los van elkaar. Snijd de avocado in stukjes en haal de pitjes uit de granaatappel.
Verdeel de rucola over een bord en rangschik de grapefruitpartjes erop. Doe dit ook met de avocado. Besprenkel met een beetje olijfolie en eventueel wat peper. Garneer met de pecannoten en granaatappelpitjes.
Foodsisters: gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046820506