Wat een prachtig boek hebben Nadia Zeroual en Merijn Tol gemaakt! Oogstrelend en lekkerbekkend mooi. Je wilt meteen al je vrienden uitnodigen en gaan koken om vervolgens een lange zondagmiddag in de tuin of een zwoele zomeravond met elkaar door te brengen.
Stel je een lange tafel voor met kannen citroen-za’atarlimonade, schaaltjes verse amandelen en hummus en gekruide labne, borden met gevulde wijnbladeren, schalen met tabouleh en fattoush en gefrituurde kibbehballetjes…
Samen eten van de geroosterde bloemkool en de linzen-kurkumasoep of de gevulde saffraankip, in dit boek vind je heel erg veel overheerlijke gerechten, die allemaal verrassend simpel te maken lijken en samen een smaakexplosie teweegbrengen.
Nadia en Merijn geven in Souq ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve deze heerlijke recepten staan in Souq ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen. De oosterse mezzetraditie staat gelijk aan gulheid, vrijgevigheid en gezelligheid – en dat zie en proef je terug in dit boek. Nu al mijn lievelingsboek voor deze zomer!
Souq, Nadia Zeroual en Merijn Tol, Uitgeverij Fontaine, ISBN 9789059567221, 256 pag. 29,95 euro