Literaire dienstverlening

Na meer dan twintig jaar in Amsterdam en Utrecht bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, ben ik sinds enkele jaren samen met Ingrid Meurs eigenaar van Uitgeverij Orlando.

Naast het werk voor onze eigen uitgeverij ben ik ook beschikbaar voor:

INTERIM MANAGEMENT
Ik kan (tijdelijk) worden ingehuurd voor diverse posities in een uitgeverij als uitgever, acquirerend redacteur, (online) marketing manager, rechtenmanager of projectleider.

MARKETING EN PR
De promotie voor een boek verzorgen, het community management van social media accounts onderhouden, een auteursbezoek organiseren of een bloggerstoernee organiseren? Bij mij ben je aan het goede adres.

PROJECTMANAGEMENT
Regelen en organiseren is mijn tweede natuur: een auteursbezoek, een bezoekprogramma voor buitenlandse uitgevers, een literaire avond – de hele organisatie, zowel de grote lijnen als de kleine details, kun je aan me overlaten.

SCHRIJVEN VAN REDACTIONELE EN PROMOTIONELE TEKSTEN, INTERVIEWS EN VERTALEN Ik heb jarenlang ervaring in het schrijven van teksten voor aanbiedingsbrochures, flapteksten, website teksten en leesrapporten. Ook schrijf ik boekrecensies en interviews met auteurs, en vertaal ik romans vanuit het Engels naar het Nederlands.

MIJN CV:

Ik studeerde Algemene Letteren en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en recentelijk volgde ik de post-HBO opleiding Digitale Marketing aan Beeckestijn Business School. Ik werkte als uitgever van Orlando bij De Arbeiderspers/AW Bruna uitgevers, voordat ik voor mezelf begon, en daarvoor was ik acquirerend redacteur bij Uitgeverij Prometheus en directeur/uitgever van Sirene Uitgevers bij Uitgeverij Maarten Muntinga.
Samen met het Letterenfonds heb ik het Amsterdam Fellowship for International Publishers  opgericht en ik was mede-oprichter en bestuurslid van het Merkelbach Genootschap, een inspiratienetwerk voor toonaangevende en inspirerende vrouwen in het boekenvak.

Zie ook mijn uitgebreide profiel op LinkedIn

Hartelijke groet,

Jacqueline Smit
jacquelinesmit@boekalicious.nl