Literaire dienstverlening

Jacqueline Chris van Houts

Na bijna twintig jaar in Amsterdam en Utrecht bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, meest recentelijk als uitgever van Orlando, begon het te kriebelen. Op zoek naar bredere horizonten, meer vrijheid en nieuwe uitdagingen ben ik Boekalicious begonnen, waar ik twee passies combineer: boeken en koken.

Ik volg een parttime opleiding Professioneel Kok, ik vertaal een culinaire roman, ik ben projectleider voor de Kookmaand van Microkrediet voor Moeders en ik ben begonnen als webredacteur voor Hebban.nl (vanaf 1 september: Hebban Leesclubs).

Boekalicious Uitgeverij en Winkel zijn in oprichting. Maar daarover later meer…

Mocht je gebruik willen maken van mijn diensten, dan kan dat voor:

INTERIM MANAGEMENT
Ik kan (tijdelijk) worden ingehuurd voor diverse posities in een uitgeverij als uitgever, acquirerend redacteur, (online) marketing manager, rechtenmanager of projectleider.

MARKETING EN PR
De promotie voor een boek verzorgen, het community management van social media accounts onderhouden, een auteursbezoek organiseren of een bloggerstoernee organiseren? Bij mij ben je aan het goede adres.

PROJECTMANAGEMENT
Regelen en organiseren is mijn tweede natuur: een auteursbezoek, een bezoekprogramma voor buitenlandse uitgevers, een literaire avond – de hele organisatie, zowel de grote lijnen als de kleine details, kun je aan me overlaten.

SCHRIJVEN VAN REDACTIONELE EN PROMOTIONELE TEKSTEN, INTERVIEWS EN VERTALEN Ik heb jarenlang ervaring in het schrijven van teksten voor aanbiedingsbrochures, flapteksten, website teksten en leesrapporten. Ook schrijf ik boekrecensies en interviews met auteurs, en vertaal ik romans vanuit het Engels naar het Nederlands.

MIJN CV:

Ik studeerde Algemene Letteren en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en recentelijk volgde ik de post-HBO opleiding Digitale Marketing aan Beeckestijn Business School. De afgelopen vijf jaar werkte ik als uitgever van Orlando bij De Arbeiderspers/AW Bruna uitgevers, en daarvoor was ik directeur/uitgever van Sirene  Uitgevers.
Samen met het Letterenfonds heb ik het Amsterdam Fellowship for International Publishers  opgericht en ik ben mede-oprichter en bestuurslid van het Merkelbach Genootschap, een inspiratienetwerk voor toonaangevende en inspirerende vrouwen in het boekenvak.

Zie ook mijn uitgebreide profiel op LinkedIn

Je kunt via onderstaand formulier contact met me opnemen. Ik reageer zo spoedig mogelijk.

Hartelijke groet,

Jacqueline Smit

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht